28 January 2013

Mai multi hackeri din Satu Mare, ridicati de DIICOT

          Gruparea, specializata in criminalitate informatica, ar fi inselat mai multe persoane din strainatate. 


          Mai multi suspecti de infractiuni informatice din Satu Mare au fost ridicati de acasa, luni dimineata, de politisti si procurorii de la DIICOT. Hackerii sunt banuiti ca ar fi inselat mai multe persoane din strainstate, anunta Politia Romana, potrivit Mediafax.

"Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Satu Mare - BCCO Oradea si procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat, luni, 14 perchezitii domiciliare, in judetul Satu Mare, pentru destructurarea unei grupari cu preocupari infractionale pe linia criminalitatii informatice", se arata într-un comunicat emis de Politia Romana.


In urma descinderilor, 14 persoane au fost duse la audieri, fiind ridicate totodată 16 laptop-uri, patru calculatoare, cinci hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 de cartele telefonice si mai multe echipamente electronice confectionate artizanal pentru desfasurarea activitatilor de skimming.

Conform anchetatorilor, prejudiciul nu a fost inca stabilit, in conditiile in care majoritatea victimelor locuiesc in stainatate si nu au depus plangere.

1 comment: